Програма за отслабване деца

«Здрави и щастливи деца»

29 Aug 2011 — Biomedical illustration comparing the normal body type normal and obese 5 year old boys and girls. — Image by © Nucleus Medical Media/Visuals Unlimited/Corbis

Ние и децата ни живеем в свят на храната. Големи продоволствени индустрии работят  целенасоченно, за да купуваме повече провизии и да ги консумираме в големи количества. От телевизия се пускат реклами, които ни убеждават да пробваме сочни хамбургери, вафли или бисквити. И все повече рекламите се ориентират към детската аудитория. И какво се предлага на децата ни за ядене?  Продукти, които причиняват излишно натрупване на мазнините. Същите тези фабрикати ефектно се опаковат и красиво се подреждат по рафтовете в  магазините, за да привлекат вниманието на купувача.

От заведенията за бързо хранене се разнасят изкусителни аромати на изделия. В  резултат на това ние и децата ни като „хранителни алкохолици” ядем, ядем и ядем. За да  научим  децата ни  да живеят в света на храната ние преди всичко трябва да ги научим правилно да формулират  целите си.

Нашата цел — здрави и щастливи деца

Ние родители искаме децата ни да изглеждат добре и да живеят  пълноценен живот!

Първо, трябва да разберем при кои хора и защо се натрупват мазнините в организма, за да достигнем нашата цел. В процеса на хранене мозъкът отделя хормоните на радостта, наречени ендорфини, затова доста често хората се хранят не защото са гладни, а за да се успокоят от напрегнат делник или да релаксират, за да починат от натрупано напрежение през деня. Храната им е отдушник, с нея те разпускат.

За съжаление при някои деца с наднормено тегло храната остава единственно удоволствие в живота им. Те нямат много приятели, избягват активния социалния живот, затварят се в себе си.  И най-добре се чувстват предимно в къщи, в компанията на  храната.

Необходимо  е всеки ден  да припомняме на нашите деца, че съществуват и други удоволствия в живота им, освен храната.

Хранителния и двигателния режим при деца и младежи

Когато говориме за хранителния режим при деца и младежи трябва да сме наясно че не е допустимо да се гладува в тази възраст. Малчугани  имат още доста да растат и е редно да приемат разнообразна и здравословна  храна. Най-добрия начин да се регулира теглото е балансирано хранене и редовно физическо натоварване.

По време на програмата децата ви получават необходимите знания за здравословно и балансирано хранене. За всяко хлапе се изготвя индивидуален хранителен и тренировъчен режим. Специалистът проследява динамика на развитието  през цялото време относно режима  на детето ви и го довежда до края до достигането на желаните килограми. Родителите също участват в процеса : срещат се с консултанта и поддържат комуникация със специалиста през цялото време на програмата.

Мощно психологическо въздействие срещу глада

Но истината е такава, че, за да се справите с наднормено тегло при детето ви не е достатъчно само хранителен и тренировъчен режим.Нужно е нещо по-силно-истинска мощна методика срещу глада, която да бъде ефикасна и безопасна за вашето дете. Успешно и трайно  отслабване при деца и младежи е възможно благодарение на това, че методиката работи в три главни направления.

— Психо-аналитичния подход
— Хранителен режим
— Тренировъчен режим

Психология и отслабването. Психо-аналитичния подход

Най-важния подход с наднормено тегло в момента се явява психологическия. Зависимост от храната е сериозен емоционален  проблем при децата. Мотивация, разбиране и много любов  от страна на специалиста ще помогнат на детето ви да се справи в борба с килограмите. Правилния настрой към отслабването, на правилно хранително поведение  и на здравословен начин на живот, се явява най-успешния метод в борба с килограмите.
Стриктно организиране и формулиране на краткосрочни и дългосрочни цели  води до успешно и трайно отслабване при деца и младежи.

Какво ще научат децата ви ?

По време на програмата децата ви ще се научат как да работят със себе си и  своето тяло. Разбират как  могат сами да анализират поведението си .Те се осведомяват за култура на храненето и на физическото натоварване. Осъзнават  какво е всъщност здравословното хранене. Получават знания за овладяване на  емоциите си и как да се наситят с по-малко количество храна. Вашето дете ще се научи да тренира не само тялото си, но и ума си.

Целта на програмата

Не само да отслабнат по време на програмата,а да придобият нови  здравословни поведенчески навици за цял живот. Да развият положителни  личностни качества като воля, дисциплина и самоорганизация  Знания и практика, които  ще им помогнат за достигане на техните мечти  и техния успех! И най-важното детето ви да бъде щастливо!

Схема

Ново знание се трансформира в ново убеждение, то се трансформира  в подсъзнателна потребност, а то се трансформира в  промяна на поведение.

За Вас –Родители!

Доста често ние родителите смятаме, че децата ни са малки и те не разбират или не знаят какво искат. Но това изобщо не е вярно. Това са само социални клишета, които ни се налагаха цял живот. Не можете да си представите колко са умни и искренни нашите деца. Дори на моменти те са по-мъдри от нас по-големите. Всяко дете още от малка възраст е уникална личност, със своите представи за живота, разсъждения, преживявания, мнение и мечти. Всъщност, те много добре знаят какво искат и го казват, стига да се научиме да ги чуваме и да се съобразяваме с тяхно мнение.
Родители, разговаряйте с подрастващото си дете. Вие можете да помогнете на детето си да се справи с проблема наднормено тегло.

Децата с наднормено тегло имат нужда от специално внимание и грижи, а не от нашия гняв, присъди, критики или демонстрация на разочарование. Ако детето ви е с наднормено тегло, не отправяйте атаки към него. Така ще го карате да се чувства неловко за това, че има този проблем. Всъщност такъв подход е по-вероятно да направи ситуацията още по-трудна.

Проявата на разбиране, уважение и на родителска отговорност са най-ефективния и продуктивен начин да подходите сериозно към разрешаването на проблема с наднорменото тегло при детето ви.

В  период  на отслабването при детето  е изключително важно родителите също да взимат активно участие в покрепа  на изграждане на здравословни навици при детето им Сплотено семейство и добра обстановка ще помогне за по-голяма мотивация и по-добри резултати при отслабването Ако цялото семейство се включи в това отслабването няма да изглежда като наказание, а като нормална част от живота.

Ако не успявате да се справите сами, не се самообвинявайте, потърсете помощ от специалист. Когато насреща детето ви  почувства искренна загриженост  и топлота, то ще  ви отвори сърцето си!!!
А вие родители ще гледате как детето ви става все по-красиво и  по-щастливо!!!
Подкрепете своята рожбичка

С уважение Влада Парфенова

— Наставник-консултант по здравословен начин на живот при деца и младежи
— Магистър и бакалавър по приложна психология
— Професионална Класическа Балерина

 

Сподели в социални мрежи

Опубликовать в Одноклассники